2012. március 7., szerda

Kedvenc ecseteim - MAC 217, az univerzális ecset

Sziasztok,

Ez is egy új "sorozat" lesz, mostanában megszokhattátok, hogy itt a blogomon a korábbiaktól eltérően már nem csak a videóimmal kapcsolatban találhattok plusz infokat, de elkezdtem különböző cikkeket is feltenni, termékvéleményt, sminktippeket, és az anyósom mexikói guacamole receptjét is megosztottam Veletek.
Várom kiváncsian hogy milyen más témájú posztot olvasnátok tőlem szívesen, addig is elkezdem az egyik tőlem leggyakrabban kértet, az "ecseteset", abból is az első részt, a legeslegkedvencebb ecsetemről szólót.

A MAC ecsetei híresen nagyszerűek, professzionális használatra készülnek elsősorban, de igen népszerűek és elérhetőek a nagyközönség számára is.
Természetes-, szintetikus-, illetve ezen szálak keverékéből kézzel készülnek, főleg ezért tartoznak a magasabb árkategóriába a minőség mellett. 
Tudnotok kell, hogy csak azért, mert egy ecset esetleg szintetikus, egyáltalán nem biztos hogy rossz is, ugyanis például krémes termékekhez kimondottan ezen tipusú ecsetek az ideálisak.. ezt csak azért tartottam fontosnak elmondani Nektek, mert ez egy tipikus tévhit, amit nem árt tisztázni. 

A Youtube csatornámon (darla666hungary) elérhető a "Smink101" cimű videóm, amelyben megemlítem a szerintem fontos ecseteket egy alap sminkkészletben, ebben a videóban is nagy figyelmet szentelek a kedvenc ecsetemnek, a MAC 217-esnek.

Akkor nézzük. Így fest ez a gyönyörűség:





Rendhagyó módon az értékeléssel kezdeném,
Értékelés: 10/10.
Miért? Mert ha az egyetlen ecset lenne amire gyűjtögetnék vagy szeretnék egy olyan terméket amely igazi kaméleonként az arcom legtöbb részén használható, a 217-esben megtalálnám!

Azt hiszem az előző mondattal mindent elmondtam.. najó, azért mi értelme lenne egy ilyen posztnak részletes review nélkül? :)

Karakterisztikái:
- természetes, nagyon puha szőrből készül,
- oldalról nézve egész laposnak tűnik, ugyanakkor szemből nézve ovális alakban szélesedik ki, és kerekvégű a kialakítása
- régen, jópár évvel ezelőtt a MAC még fekete szőrből készítette, ezt azonban felváltotta a fehér színű és ez azóta maradt is így.
- eredeti fa nyele van és igen jól bele van ragasztva a fej, erre azonban vigyázni kell, és ecsetmosás után a szálakat "összerendezni", majd az asztalra lefektetve hagyni kell magától megszáradni, addig ne tegyük vissza a tartóba amíg meg nem száradt.
Ecsetmosáshoz ajánlom a MAC ecsettisztító folyadékát, én szinte minden ecsetemhez ezt használom és heti használat mellett is hónapokra elég.

1O dolog, amire jó a MAC 217-es (legalábbis én ezekre a célokra használom):

1. A klasszikus árnyékolóecset: Ha a mélyítővonalban ill. annak környékén szeretnék egy sötétebb színnel árnyékolni, biztosan ezt választom, amennyiben nem fontos számomra hogy egy kimondott precíz árnyékot varázsoljak a szemhéjam mélyítőráncához. Fontos, hogy nekem elég nagy szemeim vannak és elég nagy a távolság a szemhéjam és a szemöldököm között, ezért nekem ez az ecset árnyékolásra nagyon jó, de kimondottan kis szeműeknek ez az ecset erre a célra túl nagy fejű lesz.

2. Szemsarok sötétítésére: Amennyiben szeretnék egy sötétebb színnel mélyíteni a sminkemen, gyakran nyúlok a 217-eshez, ugyanis elég kerekített kis fejével apró, körkörös mozdulatokkal igen könnyen besötétíthetem a sminkem a szemem külső sarkánál.

3. Színek összesatírozására satírecsetként is funkcionál: ha nincs kimondottan pufiecseted (tehat egy picit nagyobb fejű lágy pufi formájú ecset, mondjuk a MAC 224-es vagy hasonló más márkából), akkor nagyon lájtos kézzel használva szinte éppen csak körbesöprögetve a színek határait illetve a tetejüket a mélyítővonal felett jól eldolgozható vele is a smink széle, hogy a smink végül szép és éles vonalok nélkül eldolgozott végeredményt nyújtson.

4. Szuper highlighter ecset a szemöldökcsonton

5. Highlighter felvitelére alkalmas az arcon, orr hosszán, állon is

6. Krémes korrektor felvitelére: akár a szem körüli területről legyen szó, akár az arcunkon bárhol fellelhető elszineződések, pattanások, bőrhibák, színkülönbségek airbrush-szerű légiesen könnyű elfedésére fantasztikus. 

7. Néha ceruzaecset helyett ezzel mosom el az alsó kontúrt, amennyiben szeretnék kicsit maszatosabb, szándékosan nem tökéletes, inkább ezt a fajta "modellesen" tökéletlen szemkontúrt kialakítani

8. Bár nem szintetikus sem kevert, mégis tapasztalatom szerint nagyon jó a MAC Paint Pot-ok könnyű leheletnyi felvitelére is, vagy egyéb más krémes szemfesték, "mousse" azaz habos állagú termékekhez is, amennyiben megintcsak az airbrush hatás, a légies, tökéletes végeredmény a cél és nem a szín intenzitása.


9. Csak úgy, feldobni egy natúr színt az egész szemhéjra, amikor rohanásban vagyunk


1O. Néha ha hirtelen Ő van kéznél, mivel az én arcbőröm napközben általában csak az orrom mellett és a szemöldököm felett illetve közötti részen zsírosodik, egy icipici púder célirányos vékony felvitelére is alkalmazom.


Ára: 22,5 USD

Alternativ pajtása:
Találtam egy valamennyire funkcióiban, kialakításában hasonló ecsetet a Coastal Scentsnel, amit en most csak korrektor felvitelére használok, minden másra csakis az én drága 217-esemet, természetesen :) A CS ecset ugyan "duo fibre" tehát kétféle anyagból áll össze, a középső része hosszabb és puhább, míg a külső fekete szálak erősebbek és sokkal rövidebbek, lehet viszont alternatíva ha zsebpénzbarát megoldást és mellé elég jó minőséget szeretnénk, ezért itt a link hozzá is (szállít Magyarországra)!


Remélem tetszik nektek ez az új sorozat az ecsetekről, írjátok meg nekem melyik, vagy milyen tipusú ecsetről írjak legközelebb!! :)

Puszi Mindenkinek,
Darla

4 megjegyzés:

  1. De jó, köszi!
    Legközelebb az alapozóecsetekről írj kérlek, annyiféle van, nem tudok választani:))

    VálaszTörlés
  2. ez a legjobb ecset amit valaha hasznàltam!!mèg jo,hogy kettot vettem belole :))

    VálaszTörlés
  3. Igen, alapozó ecset! Arra lennék én is kíváncsi.

    VálaszTörlés
  4. Ok Csillu, Aniko, legkozelebb alapozoecsetekrol irok :)
    Mdolla, egyetertek, alap darab :)

    Puszi Nektek :D.

    VálaszTörlés